صفحه اصلی
loading...
 
 
 

نظر رهبر انقلاب درباره عملیات غرورآفرین کربلای ۵

نظر رهبر انقلاب درباره عملیات غرورآفرین کربلای 5
به گزارش باشگاه خبرنگاران، سردار "علی فضلی" جانشین رئيس سازمان بسیج مستضعفین، صبح امروز در همایش دومین یادواره شهدای ایثارگر جامعه پزشکی تهران که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، به بررسی عوامل شکست و پیروزی عملیات‌های 4 و 5 پرداخت.

وی دی‌ماه را ماه‌ حماسه‌های بزرگ دانست و گفت:‌ دی ماه در دل خود حماسه‌هایی چون عملیات‌های غرور‌آفرین کربلای 4 و 5 و عملیات بزرگ دیگری که به اندازه 8 ساله دفاع مقدس عمیق بود را در دل امام و امت امام جای داده است که این همان فتنه 88 و سپس حماسه نهم دی ماه بود.

سردار فضلی با بیان اینکه هم جهاد دفاع مقدس و هم فتنه سال 88 برای ما درس‌های فراوانی داشت، تصریح کرد: تمامی یادواره‌ها و گرامیداشت شهدا برای امت ما درس‌های فراوانی در پی داشته است.

جانشین رئيس سازمان بسیج مستضعفین با تاکید بر اینکه در عملیات کربلای 4 و 5 جامعه ایثارگر و فداکار پزشکی این توفیق را داشتند که به درجه رفیع شهادت نائل شوند، افزود:‌ در عملیات کربلای 4 و 5 چندین مجروح شیمیایی داشتیم که این بیماران توسط پزشکان ایثارگر در بیمارستان‌های صحرایی و یا عقبه جبهه جنگ درمان می‌شدند.

فضلی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد کربلای 5 اظهار داشت: رهبر فرزانه انقلاب، شب‌های عملیات کربلای 5 را، شب‌های قدر این انقلاب دانسته و انس با آن را باعث وارسته شدن می‌دانستند و همچنین در جای دیگر فرمودند؛ هر کس آن عملیات را فراموش کند نامش از اردوگاه انقلاب قلم خواهد خورد؛ لذا باید این حادثه بزرگ را زنده نگه داریم.

وی در ادامه با بیان اینکه عملیات کربلای 4 بنا به دلایلی با ناکامي مواجه شد، گفت: در آن عملیات، دشمن مقاومت‌های سرسختانه‌ای از خود نشان داد که باعث شکست و مجروحیت بسیاری از رزمندگان ما شد، اما تکلیف از ما ساقط نبود؛ بنابراین ما باید به تکلیف خود عمل می‌کردیم.

جانشین رئيس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: علت شکست عملیات کربلای 4 ارزیابی شد و رزمندگان آماده عملیات بعدی (کربلای5) شدند که به یکباره تمامی نیروهای حاضر در جبهه به این ندای امام(ره) که باید به عملیات ادامه داده شود، لبیک گفتند و اجرای عملیات قطعی شده بود.

فضلی اجرای عملیات کربلای 5 را برای بسیاری از فرماندهان و رزمندگان باورکردنی دانست و در این باره اظهار داشت: برای اجرای موفقیت‌آمیز کربلای 5 بطور باورنکردنی دو شب شناسایی از مناطق عملیاتی انجام شد، در حالی که حال و هوای اردوگاه و رزمندگان برای انجام عملیات بسیار عجیب بود، چرا که بسیاری از آنها کفن‌پوش شده و حتی در سرمای زمستان، بدون کفش وارد میدان صبحگاه شده بودند.

وی گفت: آغاز عملیات کربلای 5، 19 دی‌ماه سال 1364 در ساعت 2 بامداد بود که با درگیری گروهی از رزمندگان با دشمن بعثی، این عملیات نیم ساعت زودتر آغاز شد و بعد از حمله، برخی کمین‌های عراقی تصرف شدند.

فضلی حملات اول و دوم عملیات کربلای 5 را ناموفق دانست و تصریح کرد: موج اول و دوم حملات دستاوردی نداشت و ما با چندین زخمی و مجروح و شهید به کار خود ادامه دادیم.

جانشین رئيس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه دیگر هیچ راهکاری در اجرای عملیات نمانده بود، افزود: تنها راهکاری که به ذهن‌مان خطور کرد این بود که اگر امام(ره) وقت ملاقاتی به رزمندگان بدهند آنها تجدید قوا شده و معجزه‌ای رخ خواهد داد، لذا بعد از موافقت با آن ملاقات شور و شعف خاصی در عملیات ایجاد شد و سنگرهای دشمن یکی پس از دیگری فتح شدند.

وی طول مدت عملیات کربلای 5 را 28 روز عنوان و خاطرنشان کرد: بعد از ملاقات با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گزارشی در مورد عملیات به ایشان ارائه شد، هرچند امام(ره) صحبتی با ما نداشتند اما عشق‌بازی امام با رزمندگان ساعت‌ها طول کشید؛ لذا از همین جا درود و سلام خود را بر تمام بسیجیان و تمامی شهدای بسیجی به ویژه پزشکان ایثارگر اعلام می‌کنیم.

گفتنی است در پایان این مراسم از جامعه بسیج پزشکی و خانواده‌های آن شهیدان با اهدای لوح سپاس، تقدیر و قدردانی شد.
« خبر قبلیخبر بعدی »