همه ویژگى هایش را مى توان در چهار نکته جمع کرد:
1- اخلاص در معاشرت و عبادت
2- عشق به حقیقت و اهل بیت عصمت و طهارت(ع)
3- نماز شب و عبودیت
4- عشق به شهادت
تحصیلاتش را در دبیرستان ادب گذراند، بعد هم در رشته راه و ساختمان در دانشکده فنى دانشگاه تهران قبول شد. بعد از تعطیلى دانشگاه در دوران انقلاب فرهنگى، بر اثر عشق و ارادتى که به معارف اهل بیت(ع) و روحانیت اصیل شیعه داشت وارد حوزه علمیه گردید. شهید رسول فاتحى پا به پاى انقلاب در همه جا حضور داشت. او وقتى که دید منافقان مسجد سلیمان در صدد جذب جوانان هستند، به آن شهر رفت و کلاس هاى اعتقادى دایر کرد و خود نیز به عنوان دبیر به تدریس درس دینى پرداخت.
طلبه با استعداد و پر کار اصفهانى از جبهه هم غافل نماند و پا به پاى رزمندگان به مجاهدت تا سر حد شهادت پرداخت. او در واحد اطلاعات و عملیات در جبهه رقابیه فعالیت مى کرد. گاهى که از شناسایى و دیده بانى بر مى گشت با همان حال خستگى در دعاى توسل رزمندگان با عشق به اولیاى الهى متوسل مى شد. شهید فاتحى در عملیات فتح المبین نیز از فرماندهان لشکر نجف اشرف به حساب مى آمد.
فرازی از وصیت نامه:
از ملت عزیز می خواهم که پشتیبان روحانیت باشند. و از برادرانى که می توانند و علاقه دارند می خواهم وارد حوزه شوند که امروز اسلام نیازش به اسلام شناس زیاد است.
خدا را فراموش نکنید ،در هر کاری که می کنید رضای خدا را طلب کنید . عملی انجام دهید که اگر از علتش سوال کردند رضای خداوند را جواب دهید ، به یاد مرگ باشید تا کارهایتان را سنجیده تر انجام دهید .
برای من گریه نکنید و برای مظلومیت امام حسین (علیه السلام) و مصائب اسیران کربلا گریه کنید .